Weergaven navigatie

Scholing weergaven navigatie

Vandaag

PRPP Assessment (NL)

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

Deze cursus is volgeboekt! In vijf cursusdagen (van 9.00 - 17.00 uur op ma t/m vrij) leert de ergotherapeut het PRPP Assessment betrouwbaar te gebruiken door het verkrijgen van kennis over de achtergrond en inhoud van het instrument, het leren kennen en toepassen van de scoreregels en het toepassen van professioneel redeneren over diagnostiek. Het geven van uitleg over de theoretische achtergronden en het toepassen van observatie- en scoreprincipes worden afgewisseld. Er is veel gelegenheid om het toepassen van de PRPP te oefenen d.m.v het scoren van video’s. Terugkomdag (do. 6 of vrij. 7 juni) Tijdens een terugkomdag (van 9.30 - 17.00 uur, op een donderdag of vrijdag) wordt kennis kort herhaald. Er worden o.a. 2 video's bekeken, gescoord en besproken. De PRPP-scores worden gekoppeld aan behandeldoelen en rapportages. Ook wordt er aandacht besteedt aan de bredere toepassingsmogelijkheden van het PRPP-Assessment. Er is ruimte voor individuele vragen en feedback. Inschrijven De inschrijving opent op zaterdag 2 juni om 12.00 via de website van Ergologie. LET OP: De verwachting is dat deze cursus binnen 1 uur volgeboekt zal zijn!

€1475

PRPP Interventie (NL)

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

Deze cursus is volgeboekt! Met ingang van 2019 heeft Ergologie toestemming van Chris Chapparo en Judy Ranka om de PRPP Interventie cursus aan te bieden in het Nederlands. Naast de fase van diagnostiek (Assessment) voorziet het PRPP-systeem in een behandelmethodiek voor cognitieve strategietraining passend bij taakgericht oefenen (Interventie). Deze methodiek is gebaseerd op kennis van, en theorieën over strategieën van informatieverwerking, leerprincipes en dagelijks handelen. De methodiek maakt gebruik van systematische instructie om specifieke strategieën tijdens het handelen te leren toepassen. De PRPP Interventie kan bij iedere activiteit en in iedere context toegepast worden. Het doel van de PRPP Interventie is:  - het verbeteren van het gebruik van strategieën van informatieverwerking tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten - het verhogen van de taakbeheersing De verwachte uitkomst:verbeterde uitvoering van alledaagse activiteiten die nodig/gewenst zijn. Het succes van de interventie wordt bepaald door een toegenomen uitvoering van activiteiten en toegenomen inzet van cognitieve strategieën hierbij (gemeten met PRPP Assessment Fase 1 en 2). De PRPP Interventie staat beschreven in de ergotherapierichtlijn CVA. De cursus kan alleen worden gevolgd door ergotherapeuten die de PRPP Assessment cursus gevolgd hebben en het PRPP -Assessment in de praktijk toepassen. De inschrijving is geopend op zaterdag 29 september om 12.00 op de website van Ergologie.

€1270

PRPP Vakantietaak

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

De (terug van) Vakantietaak is een specifieke observatiemogelijkheid om bij mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) de executieve vaardigheden tijdens het uitvoeren van een complexe taak in kaart te brengen. Verstoringen in deze vaardigheden leiden in het dagelijks leven tot forse problemen. Ergologie biedt aan PRPP Assessment geschoolde ergotherapeuten, in samenwerking met Leoniek Franssen (mede-ontwikkelaar van de taak), een 1-daagse scholing aan om met de Vakantietaak te leren werken. Kijk op de website van Ergologie (zie link hieronder) voor verdere informatie en inschrijven.

€290

PRPP Asssessment (NL)

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

Deze cursus is volgeboekt! In vijf cursusdagen (van 9.00 - 17.00 uur op ma t/m vrij) leert de ergotherapeut het PRPP Assessment betrouwbaar te gebruiken door het verkrijgen van kennis over de achtergrond en inhoud van het instrument, het leren kennen en toepassen van de scoreregels en het toepassen van professioneel redeneren over diagnostiek. Het geven van uitleg over de theoretische achtergronden en het toepassen van observatie- en scoreprincipes worden afgewisseld. Er is veel gelegenheid om het toepassen van de PRPP te oefenen d.m.v het scoren van video’s. Terugkomdag (do. 14 of vrij. 15 november) Tijdens een terugkomdag (van 9.30 - 17.00 uur, op een donderdag of vrijdag) wordt kennis kort herhaald. Er worden o.a. 2 video's bekeken, gescoord en besproken. De PRPP-scores worden gekoppeld aan behandeldoelen en rapportages. Ook wordt er aandacht besteedt aan de bredere toepassingsmogelijkheden van het PRPP-Assessment. Er is ruimte voor individuele vragen en feedback. Inschrijven De inschrijving opent op zaterdag 2 juni om 12.00 via de website van Ergologie. LET OP: De verwachting is dat deze cursus binnen 1 uur volgeboekt zal zijn!

€1475

PRPP Assessment nascholing

Gezondheidscentrum Parkzoom Tjeerd Kuipersstraat 13, Bergschenhoek, Nederland

Implementatie van nieuw geleerde kennis in de praktijk is vaak een uitdaging. Al 2 weken na het volgen van de cursus neemt de kans op succesvolle implementatie af. Het leren werken met het PRPP-systeem vraagt om oefening. Niet iedereen is in de gelegenheid om dit te doen. PRPP.nl biedt de unieke gelegenheid om na de reguliere PRPP assessment cursus een praktische nascholing te volgen om intensief te oefenen met scoren en analyseren aan de hand van (eigen) video-materiaal. Er is meer dan voldoende ruimte voor je eigen vragen. Deze nascholing is geschikt voor: - Ergotherapeuten die net de PRPP Assessment cursus hebben afgerond en graag meer willen oefenen (met video's) en feedback willen krijgen. - Ergotherapeuten die nog weinig met het instrument hebben kunnen werken en/of bij wie de kennis/vaardigheid wat is weggezakt. - Ergotherapeuten die de PRPP gebruiken en graag ervaringen willen uitwisselen, vragen willen stellen en willen oefenen met het beschrijven en plaatsen van waargenomen gedrag tijdens een observatie. - Ergotherapeuten die de basis van het instrument goed beheersen, maar ook willen leren hoe ze de PRPP breder kunnen toepassen dan alleen het standaard assessment. PRPP.nl biedt: - Programma van 9.30-16.30, grotendeels afgestemd op vragen, wensen en het niveau van de deelnemers - Unieke gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen in een kleine groep - Ervaren PRPP gebruikers en PRPP Assessment docenten als begeleiders/docenten - Gebruik van (zoveel mogelijk) eigen casuïstiek - Veel ruimte voor jouw vragen - Koffie/thee en eenvoudige lunch inbegrepen - Deelname certificaat (geen accreditatie) - Mooie locatie, gelegen ten noorden van Rotterdam (Bergschenhoek) PRPP.nl vraagt: - Enthousiaste PRPP geschoolden (minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers) - Maken van een huiswerkopdracht (scoren van een video) voorafgaande aan de nascholing. - Per deelnemer 1 video met uitgebreide informatie en eigen scores. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van video's van deelnemers (is het maken van video opnames lastig, laat ons dit dan weten bij je aanmelding). Is onze locatie moeilijk bereikbaar voor je? Of heb je meerdere collega's met wie je nascholing wil? De PRPP Assessment nascholing wordt ook aangeboden als incompany nascholing geheel op maat! Neem contact op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid. Voorwaarden zijn van toepassing. Inschrijven voor deze nascholing is helaas niet meer mogelijk. De datum van de volgende nascholing is nog niet bekend. Eventueel kun je bij ons al aangeven dat je interesse hebt.

€225

PRPP Assessment (ENG)

Stockholm Stockholm, Zweden

Is de Engelse taal voor jou geen probleem? Volg dan de Assessment cursus bij Chris Chapparo en Judy Ranka zelf! Ze zijn in november van dit jaar (onverwacht) 2 weken in Zweden. 1 van de 2 cursussen zit al vol (ook in Zweden gaat het snel) en het wordt niet erg aantrekkelijk gemaakt om als buitenlander deel te nemen, de kosten zijn erg hoog en Zweedse ergotherapeuten krijgen voorrang op de inschrijving. Maar goed, misschien wil je het toch proberen: https://akademin.arbetsterapeuterna.se/LuvitPortal/activities/activitydetails_ext.aspx?inapp=1&id=47 Tip: gebruik in Google Chrome de vertaalfunctie om te begrijpen wat er staat. LET OP: Deze cursus is niet geaccrediteerd (want dat kan alleen voor cursussen die in Nederland worden aangemeld bij Adap)!!

SEK19.000

PRPP Interventie (NL)

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

Met ingang van 2019 heeft Ergologie toestemming van Chris Chapparo en Judy Ranka om de PRPP Interventie cursus aan te bieden in het Nederlands. Naast de fase van diagnostiek (Assessment) voorziet het PRPP-systeem in een behandelmethodiek voor cognitieve strategietraining passend bij taakgericht oefenen (Interventie). Deze methodiek is gebaseerd op kennis van, en theorieën over strategieën van informatieverwerking, leerprincipes en dagelijks handelen. De methodiek maakt gebruik van systematische instructie om specifieke strategieën tijdens het handelen te leren toepassen. De PRPP Interventie kan bij iedere activiteit en in iedere context toegepast worden. Het doel van de PRPP Interventie is:  - het verbeteren van het gebruik van strategieën van informatieverwerking tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten - het verhogen van de taakbeheersing De verwachte uitkomst:verbeterde uitvoering van alledaagse activiteiten die nodig/gewenst zijn. Het succes van de interventie wordt bepaald door een toegenomen uitvoering van activiteiten en toegenomen inzet van cognitieve strategieën hierbij (gemeten met PRPP Assessment Fase 1 en 2). De PRPP Interventie staat beschreven in de ergotherapierichtlijn CVA. De cursus kan alleen worden gevolgd door ergotherapeuten die de PRPP Assessment cursus gevolgd hebben en het PRPP -Assessment in de praktijk toepassen. De inschrijving is al geopend op de website van Ergologie.

€1270

PRPP Assessment (NL) GEANNULEERD

In verband met het Corona virus is deze cursus helaas geannuleerd. Met iedereen die was ingeschreven wordt contact opgenomen wanneer er een nieuwe datum bekend is. In vijf cursusdagen (van 9.00 - 17.00 uur op ma t/m vrij) leert de ergotherapeut het PRPP Assessment betrouwbaar te gebruiken door het verkrijgen van kennis over de achtergrond en inhoud van het instrument, het leren kennen en toepassen van de scoreregels en het toepassen van professioneel redeneren over diagnostiek. Het geven van uitleg over de theoretische achtergronden en het toepassen van observatie- en scoreprincipes worden afgewisseld. Er is veel gelegenheid om het toepassen van de PRPP te oefenen d.m.v het scoren van video’s. Terugkomdag (vrijdag 5 of 12 juni) Tijdens de terugkomdag (van 9.30 - 17.00 uur) wordt kennis kort herhaald, mede aan de hand van eigen casuïstiek. Er worden o.a. 2 video's bekeken, gescoord en besproken. De PRPP-scores worden gekoppeld aan behandeldoelen en rapportages. Ook wordt er aandacht besteedt aan de bredere toepassingsmogelijkheden van het PRPP-Assessment. Er is veel ruimte voor individuele vragen en feedback. Inschrijven De inschrijving opent op zaterdag 25 mei om 12.00 via de website van Ergologie. LET OP: De verwachting is dat deze cursus binnen 1 uur volgeboekt zal zijn!

€1475

PRPP Assessment (NL) VOL

Aristo Amsterdam Teleportboulevard 100, Amsterdam, Nederland

LET OP: Deze cursus is inmiddels volgeboekt (binnen 5 minuten). In vijf cursusdagen (van 9.00 - 17.00 uur op ma t/m vrij) leert de ergotherapeut het PRPP Assessment betrouwbaar te gebruiken door het verkrijgen van kennis over de achtergrond en inhoud van het instrument, het leren kennen en toepassen van de scoreregels en het toepassen van professioneel redeneren over diagnostiek. Het geven van uitleg over de theoretische achtergronden en het toepassen van observatie- en scoreprincipes worden afgewisseld. Er is veel gelegenheid om het toepassen van de PRPP te oefenen d.m.v het scoren van video’s. Terugkomdag (vrijdag 29 januari of 5 februari 2021) Tijdens de terugkomdag (van 9.30 - 17.00 uur) wordt kennis kort herhaald, mede aan de hand van eigen casuïstiek. Er worden o.a. 2 video's bekeken, gescoord en besproken. De PRPP-scores worden gekoppeld aan behandeldoelen en rapportages. Ook wordt er aandacht besteedt aan de bredere toepassingsmogelijkheden van het PRPP-Assessment. Er is veel ruimte voor individuele vragen en feedback. Inschrijven De inschrijving opent op zaterdag 25 mei om 12.00 via de website van Ergologie. LET OP: De verwachting is dat deze cursus binnen 1 uur volgeboekt zal zijn!

€1475

PRPP Interventie (Incompany) GEANNULEERD

Er is een nieuwe datum gepland voor deze incompany cursus welke eerst in mei zou plaatsvinden. Ergologie verzorgt een Incompany Interventie cursus bij Libra Revalidatie en Audiologie in Tilburg. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.

€1270

PRPP Assessment nascholing (VOL)

Gezondheidscentrum Parkzoom Tjeerd Kuipersstraat 13, Bergschenhoek, Nederland

Implementatie van nieuw geleerde kennis in de praktijk is vaak een uitdaging. Al 2 weken na het volgen van de cursus neemt de kans op succesvolle implementatie af. Het leren werken met het PRPP-systeem vraagt om oefening. Niet iedereen is in de gelegenheid om dit te doen. PRPP.nl biedt de unieke gelegenheid om na de reguliere PRPP assessment cursus een praktische nascholing te volgen om intensief te oefenen met scoren en analyseren aan de hand van (eigen) video-materiaal. Er is meer dan voldoende ruimte voor je eigen vragen. Deze nascholing is geschikt voor: - Ergotherapeuten die net de PRPP Assessment cursus hebben afgerond en graag meer willen oefenen (met video's) en feedback willen krijgen. - Ergotherapeuten die nog weinig met het instrument hebben kunnen werken en/of bij wie de kennis/vaardigheid wat is weggezakt. - Ergotherapeuten die de PRPP gebruiken en graag ervaringen willen uitwisselen, vragen willen stellen en willen oefenen met het beschrijven en plaatsen van waargenomen gedrag tijdens een observatie. - Ergotherapeuten die de basis van het instrument goed beheersen, maar ook willen leren hoe ze de PRPP breder kunnen toepassen dan alleen het standaard assessment. PRPP.nl biedt: - Programma van 9.30-16.30, grotendeels afgestemd op vragen, wensen en het niveau van de deelnemers - Unieke gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen in een kleine groep - Ervaren PRPP gebruikers en PRPP Assessment docenten als begeleiders/docenten - Gebruik van (zoveel mogelijk) eigen casuïstiek - Veel ruimte voor jouw vragen - Koffie/thee en eenvoudige lunch inbegrepen - Deelname certificaat (geen accreditatie) - Mooie locatie, gelegen ten noorden van Rotterdam (Bergschenhoek) PRPP.nl vraagt: - Enthousiaste PRPP geschoolden (ivm de Corona maatregelen deze keer maximaal 8 deelnemers) - Maken van een huiswerkopdracht (scoren van een video) voorafgaande aan de nascholing. - Per deelnemer 1 video met uitgebreide informatie en eigen scores. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van video's van deelnemers (is het maken van video opnames lastig, laat ons dit dan weten bij je aanmelding). Is onze locatie moeilijk bereikbaar voor je? Of heb je meerdere collega's met wie je nascholing wil? De PRPP Assessment nascholing wordt ook aangeboden als incompany nascholing geheel op maat! Neem contact op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid. Voorwaarden zijn van toepassing. Schrijf je in voor deze nascholing!

€250

PRPP Vakantietaak

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

Ivm de aangescherpte Coronamaatregelen per 4 november 2020 kan de cursus PRPP Vakantietaak helaas niet doorgaan omdat de locatie waar deze gegeven zou worden van 5-18 november is gesloten. De nieuwe datum is vrijdag 11 december (uiteraard onder voorbehoud van nieuwe of aanhoudend verscherpte maatregelen). De (terug van) Vakantietaak is een specifieke observatiemogelijkheid om bij mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) de executieve vaardigheden tijdens het uitvoeren van een complexe taak in kaart te brengen. Verstoringen in deze vaardigheden leiden in het dagelijks leven tot forse problemen. Ergologie biedt aan PRPP Assessment geschoolde ergotherapeuten, in samenwerking met Leoniek Franssen (mede-ontwikkelaar van de taak), een 1-daagse scholing aan om met de Vakantietaak te leren werken. Kijk op de website van Ergologie (zie link hieronder) voor verdere informatie en inschrijven.

€335

PRPP Interventie

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

De PRPP Interventie is onderdeel van het PRPP systeem, een generieke methode die is ontwikkeld in Australië voor het vastleggen van dagelijks handelen van mensen met problemen in de informatieverwerking en gebaseerd op het Australische Occupational Performance Model. De PRPP analyseert en verbeterd het handelen vanuit het proces van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996). De PRPP Intervention Course wordt al enige jaren door Ergologie georganiseerd, is in nauw overleg met de grondleggers Chris Chapparo en Judy Ranka nu als PRPP Interventie cursus in het Nederlands ontwikkeld en wordt door Nederlandse docenten geven met Nederlandse voorbeelden. Cursus De cursus kan alleen worden gevolgd door ergotherapeuten die de PRPP Assessment cursus gevolgd hebben en de PRPP in de praktijk toepassen. Naast de fase van diagnostiek (Assessment) voorziet het PRPP-systeem in een behandelmethodiek voor cognitieve strategietraining passend bij taakgericht oefenen (Interventie). Deze methodiek is gebaseerd op kennis van, en theorieën over strategieën van informatieverwerking, leerprincipes en dagelijks handelen. De methodiek maakt gebruik van systematische instructie om specifieke strategieën tijdens het handelen te leren toepassen. De PRPP Interventie kan bij iedere activiteit en in iedere context toegepast worden. Het doel van de PRPP Interventie is: - het verbeteren van het gebruik van strategieën van informatieverwerking tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten - het verhogen van de taakbeheersing De verwachte uitkomst:verbeterde uitvoering van alledaagse activiteiten die nodig/gewenst zijn. Het succes van de interventie wordt bepaald door een toegenomen uitvoering van activiteiten en toegenomen inzet van cognitieve strategieën hierbij (gemeten met PRPP Assessment Fase 1 en 2). De PRPP Interventie staat beschreven in de ergotherapierichtlijn CVA. Deelname Om deel te nemen aan deze cursus moet je aan het volgende voldoen: - je bent een ergotherapeut - je hebt de de PRPP Assessment cursus gevolgd - je past de PRPP in de praktijk toe In verband met de geldende Corona maatregelen zal deze cursus grotendeels online plaatsvinden.  

€1525

PRPP Asssessment (NL) VOL

De april-cursus wordt deels online en deels later op locatie gegeven. Alle cursisten zijn geïnformeerd en ontvangen verdere info via de mail, en op de werkdag voorafgaand aan het online cursusdeel een link om deel te nemen. De cursusmap wordt per post verstuurd. • Cursus data online: Vrijdag 16 + ma 19 + di 20 + wo 21 + vr 23 april - 2021 • Cursus data op locatie: do 24 en vrij 25 juni 2021 • Cursus datum Terugkomdag op locatie wordt gepland: 1 dag in september 2021 Locatie: Expo Houten 8-daagse cursus inclusief terugkomdag Cursusbedrag € 1.525,-   LET OP: Deze cursus is volgeboekt (na 1 minuut)!

€1525

PRPP Assessment nascholing (online)

Gezondheidscentrum Parkzoom Tjeerd Kuipersstraat 13, Bergschenhoek, Nederland

Implementatie van nieuw geleerde kennis in de praktijk is vaak een uitdaging. Al 2 weken na het volgen van de cursus neemt de kans op succesvolle implementatie af. Het leren werken met het PRPP-systeem vraagt om oefening. Niet iedereen is in de gelegenheid om dit te doen. PRPP.nl biedt de unieke gelegenheid om na de reguliere PRPP assessment cursus een praktische nascholing te volgen om intensief te oefenen met scoren en analyseren aan de hand van (eigen) video-materiaal. Er is meer dan voldoende ruimte voor je eigen vragen. Deze nascholing is geschikt voor: - Ergotherapeuten die net de PRPP Assessment cursus hebben afgerond en graag meer willen oefenen (met video's) en feedback willen krijgen. - Ergotherapeuten die nog weinig met het instrument hebben kunnen werken en/of bij wie de kennis/vaardigheid wat is weggezakt. - Ergotherapeuten die de PRPP gebruiken en graag ervaringen willen uitwisselen, vragen willen stellen en willen oefenen met het beschrijven en plaatsen van waargenomen gedrag tijdens een observatie. - Ergotherapeuten die de basis van het instrument goed beheersen, maar ook willen leren hoe ze de PRPP breder kunnen toepassen dan alleen het standaard assessment. PRPP.nl biedt: - Corona-proof locatie wanneer de maatregelen dit toelaten. Zo niet dan zeer waarschijnlijk online. - Programma van 9.30-16.30, grotendeels afgestemd op vragen, wensen en het niveau van de deelnemers - Unieke gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen in een kleine groep - Ervaren PRPP gebruikers en PRPP Assessment docenten als begeleiders/docenten - Gebruik van (zoveel mogelijk) eigen casuïstiek - Veel ruimte voor jouw vragen - Koffie/thee en eenvoudige lunch inbegrepen - Deelname certificaat (geen accreditatie) - Mooie locatie, gelegen ten noorden van Rotterdam (Bergschenhoek) PRPP.nl vraagt: - Enthousiaste PRPP geschoolden (ivm de Corona maatregelen maximaal 8 deelnemers tenzij de maatregelen meer toelaten) - Maken van een huiswerkopdracht (scoren van een video) voorafgaande aan de nascholing. - Per deelnemer 1 video met uitgebreide informatie en eigen scores. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van video's van deelnemers (is het maken van video opnames lastig, laat ons dit dan weten bij je aanmelding). Is onze locatie moeilijk bereikbaar voor je? Of heb je meerdere collega's met wie je nascholing wil? De PRPP Assessment nascholing wordt ook aangeboden als incompany nascholing geheel op maat! Neem contact op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid. Voorwaarden zijn van toepassing. Schrijf je in voor deze nascholing!

€255

PRPP Assessment (NL) VOL

Expo Houten Meidoornkade 24, Houten

Dit is de verplaatste cursus die oorspronkelijk in maart 2021 gepland stond. In vijf cursusdagen (van 9.00 - 17.00 uur op ma t/m vrij) leert de ergotherapeut het PRPP Assessment betrouwbaar te gebruiken door het verkrijgen van kennis over de achtergrond en inhoud van het instrument, het leren kennen en toepassen van de scoreregels en het toepassen van professioneel redeneren over diagnostiek. Het geven van uitleg over de theoretische achtergronden en het toepassen van observatie- en scoreprincipes worden afgewisseld. Er is veel gelegenheid om het toepassen van de PRPP te oefenen d.m.v het scoren van video’s. Terugkomdag (vrijdag 4 of 11 juni) Tijdens de terugkomdag (van 9.30 - 17.00 uur) wordt kennis kort herhaald, mede aan de hand van eigen casuïstiek. Er worden o.a. 2 video's bekeken, gescoord en besproken. De PRPP-scores worden gekoppeld aan behandeldoelen en rapportages. Ook wordt er aandacht besteedt aan de bredere toepassingsmogelijkheden van het PRPP-Assessment. Er is veel ruimte voor individuele vragen en feedback. Inschrijven De inschrijving opende op zaterdag 6 juni om 12.00 via de website van Ergologie. LET OP: Deze cursus is volgeboekt (na 1 minuut)!

€1525

PRPP Vakantietaak (VOL)

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

De (terug van) Vakantietaak is een specifieke observatiemogelijkheid om bij mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) de executieve vaardigheden tijdens het uitvoeren van een complexe taak in kaart te brengen. Verstoringen in deze vaardigheden leiden in het dagelijks leven tot forse problemen. Ergologie biedt aan PRPP Assessment geschoolde ergotherapeuten, in samenwerking met Leoniek Franssen (mede-ontwikkelaar van de taak), een 1-daagse scholing aan om met de Vakantietaak te leren werken. Kijk op de website van Ergologie (zie link hieronder) voor verdere informatie en inschrijven.

€375

PRPP Asssessment (NL) VOL

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

In vijf cursusdagen (van 9.00 - 17.00 uur op ma t/m vrij) leert de ergotherapeut het PRPP Assessment betrouwbaar te gebruiken door het verkrijgen van kennis over de achtergrond en inhoud van het instrument, het leren kennen en toepassen van de scoreregels en het toepassen van professioneel redeneren over diagnostiek. Het geven van uitleg over de theoretische achtergronden en het toepassen van observatie- en scoreprincipes worden afgewisseld. Er is veel gelegenheid om het toepassen van de PRPP te oefenen d.m.v het scoren van video’s. Terugkomdag (vrijdag 3 of vrijdag 10 december) Tijdens een terugkomdag (van 9.30 - 17.00 uur, op een donderdag of vrijdag) wordt kennis kort herhaald. Er worden o.a. 2 video's bekeken, gescoord en besproken. De PRPP-scores worden gekoppeld aan behandeldoelen en rapportages. Ook wordt er aandacht besteedt aan de bredere toepassingsmogelijkheden van het PRPP-Assessment. Er is ruimte voor individuele vragen en feedback. Inschrijven De inschrijving opende op zaterdag 6 juni om 12.00 via de website van Ergologie. LET OP: Deze cursus is volgeboekt (na 1 minuut)!

€1525

PRPP Interventie

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

De PRPP Interventie is onderdeel van het PRPP systeem, een generieke methode die is ontwikkeld in Australië voor het vastleggen van dagelijks handelen van mensen met problemen in de informatieverwerking en gebaseerd op het Australische Occupational Performance Model. De PRPP analyseert en verbeterd het handelen vanuit het proces van informatieverwerking (Chapparo & Ranka, 1996). De PRPP Intervention Course wordt al enige jaren door Ergologie georganiseerd, is in nauw overleg met de grondleggers Chris Chapparo en Judy Ranka nu als PRPP Interventie cursus in het Nederlands ontwikkeld en wordt door Nederlandse docenten geven met Nederlandse voorbeelden. Cursus De cursus kan alleen worden gevolgd door ergotherapeuten die de PRPP Assessment cursus gevolgd hebben en de PRPP in de praktijk toepassen. Naast de fase van diagnostiek (Assessment) voorziet het PRPP-systeem in een behandelmethodiek voor cognitieve strategietraining passend bij taakgericht oefenen (Interventie). Deze methodiek is gebaseerd op kennis van, en theorieën over strategieën van informatieverwerking, leerprincipes en dagelijks handelen. De methodiek maakt gebruik van systematische instructie om specifieke strategieën tijdens het handelen te leren toepassen. De PRPP Interventie kan bij iedere activiteit en in iedere context toegepast worden. Het doel van de PRPP Interventie is: - het verbeteren van het gebruik van strategieën van informatieverwerking tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten - het verhogen van de taakbeheersing De verwachte uitkomst:verbeterde uitvoering van alledaagse activiteiten die nodig/gewenst zijn. Het succes van de interventie wordt bepaald door een toegenomen uitvoering van activiteiten en toegenomen inzet van cognitieve strategieën hierbij (gemeten met PRPP Assessment Fase 1 en 2). De PRPP Interventie staat beschreven in de ergotherapierichtlijn CVA. Deelname Om deel te nemen aan deze cursus moet je aan het volgende voldoen: - je bent een ergotherapeut - je hebt de de PRPP Assessment cursus gevolgd - je past de PRPP in de praktijk toe  

€1525

PRPP Assessment (NL)

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

In vijf cursusdagen (van 9.00 - 17.00 uur op ma t/m vrij) leert de ergotherapeut het PRPP Assessment betrouwbaar te gebruiken door het verkrijgen van kennis over de achtergrond en inhoud van het instrument, het leren kennen en toepassen van de scoreregels en het toepassen van professioneel redeneren over diagnostiek. Het geven van uitleg over de theoretische achtergronden en het toepassen van observatie- en scoreprincipes worden afgewisseld. Er is veel gelegenheid om het toepassen van de PRPP te oefenen d.m.v het scoren van video’s. Terugkomdag  Tijdens de terugkomdag (van 9.30 - 17.00 uur) wordt kennis kort herhaald, mede aan de hand van eigen casuïstiek. Er worden o.a. 2 video's bekeken, gescoord en besproken. De PRPP-scores worden gekoppeld aan behandeldoelen en rapportages. Ook wordt er aandacht besteedt aan de bredere toepassingsmogelijkheden van het PRPP-Assessment. Er is veel ruimte voor individuele vragen en feedback.

€1525

PRPP@Work

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

Cursusdatum ma 21 maart en ma 25 april 2022, van 09.30 - 17.00 uur Voor PRPP Assessment geschoolde ergotherapeuten De PRPP@Work is een specifieke toepassing van de PRPP, uitgevoerd op de werkplek van de cliënt. Er zijn meerdere oorzaken waarom deelname aan het arbeidsproces beperkt is of dreigt te worden. Hierbij valt onder meer te denken aan een verworven hersenletsel, een progressief neurologische aandoening of ziekte. Het in kaart brengen van de mogelijkheden en beperkingen voor het weer/nog kunnen werken is van grote waarde voor zowel de cliënt, diens werkgever (denk ook aan de Wet Verbetering Poortwachter) en binnen de letselschade. Voor ergotherapeuten die PRPP Assessment geschoold zijn en in de praktijk toepassen, biedt Ergologie in samenwerking met Esther Jansen van Hersenherstel (mede-ontwikkelaar van de nederlandstalige PRPP@Work) een 2-daagse scholing aan om met de PRPP@Work te leren werken. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van Ergologie, zie de link hieronder.

€835

PRPP Assessment (NL)

Expo Houten Meidoornkade 24, Houten

In vijf cursusdagen (van 9.00 - 17.00 uur op ma t/m vrij) leert de ergotherapeut het PRPP Assessment betrouwbaar te gebruiken door het verkrijgen van kennis over de achtergrond en inhoud van het instrument, het leren kennen en toepassen van de scoreregels en het toepassen van professioneel redeneren over diagnostiek. Het geven van uitleg over de theoretische achtergronden en het toepassen van observatie- en scoreprincipes worden afgewisseld. Er is veel gelegenheid om het toepassen van de PRPP te oefenen d.m.v het scoren van video’s. Terugkomdag  Tijdens de terugkomdag (van 9.30 - 17.00 uur) wordt kennis kort herhaald, mede aan de hand van eigen casuïstiek. Er worden o.a. 2 video's bekeken, gescoord en besproken. De PRPP-scores worden gekoppeld aan behandeldoelen en rapportages. Ook wordt er aandacht besteedt aan de bredere toepassingsmogelijkheden van het PRPP-Assessment. Er is veel ruimte voor individuele vragen en feedback.

€1525

PRPP Vakantietaak

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

De (terug van) Vakantietaak is een specifieke observatiemogelijkheid om bij mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) de executieve vaardigheden tijdens het uitvoeren van een complexe taak in kaart te brengen. Verstoringen in deze vaardigheden leiden in het dagelijks leven tot forse problemen. Ergologie biedt aan PRPP Assessment geschoolde ergotherapeuten, in samenwerking met Leoniek Franssen (mede-ontwikkelaar van de taak), een 1-daagse scholing aan om met de Vakantietaak te leren werken. Kijk op de website van Ergologie (zie link hieronder) voor verdere informatie en inschrijven.

€375

PRPP Assessment nascholing

Gezondheidscentrum Parkzoom Tjeerd Kuipersstraat 13, Bergschenhoek, Nederland

Implementatie van nieuw geleerde kennis in de praktijk is vaak een uitdaging. Al 2 weken na het volgen van de cursus neemt de kans op succesvolle implementatie af. Het leren werken met het PRPP-systeem vraagt om oefening. Niet iedereen is in de gelegenheid om dit te doen. PRPP.nl biedt de unieke gelegenheid om na de reguliere PRPP assessment cursus een praktische nascholing te volgen om intensief te oefenen met scoren en analyseren aan de hand van (eigen) video-materiaal. Er is meer dan voldoende ruimte voor je eigen vragen. Deze nascholing is geschikt voor: - Ergotherapeuten die net de PRPP Assessment cursus hebben afgerond en graag meer willen oefenen (met video's) en feedback willen krijgen. - Ergotherapeuten die nog weinig met het instrument hebben kunnen werken en/of bij wie de kennis/vaardigheid wat is weggezakt. - Ergotherapeuten die de PRPP gebruiken en graag ervaringen willen uitwisselen, vragen willen stellen en willen oefenen met het beschrijven en plaatsen van waargenomen gedrag tijdens een observatie. - Ergotherapeuten die de basis van het instrument goed beheersen, maar ook willen leren hoe ze de PRPP breder kunnen toepassen dan alleen het standaard assessment. PRPP.nl biedt: - Mooie locatie, gelegen ten noorden van Rotterdam (Bergschenhoek) in Gezondheidscentrum Parkzoom. - Programma van 9.00-16.30, grotendeels afgestemd op de vragen, wensen en het niveau van de deelnemers - Unieke gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen in een kleine groep - Ervaren PRPP gebruikers en PRPP Assessment docenten als begeleiders/docenten - Gebruik van (zoveel mogelijk) eigen casuïstiek - Veel ruimte voor jouw vragen - Koffie/thee en eenvoudige lunch inbegrepen - Deelname certificaat (geen accreditatie) PRPP.nl vraagt: - Enthousiaste PRPP geschoolden - Maken van een huiswerkopdracht (scoren van een video) voorafgaande aan de nascholing. - Per deelnemer 1 video met uitgebreide informatie en eigen scores. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van video's van deelnemers (is het maken van video opnames lastig, laat ons dit dan weten bij je aanmelding). Is onze locatie moeilijk bereikbaar voor je? Of heb je meerdere collega's met wie je nascholing wil? De PRPP Assessment nascholing wordt ook aangeboden als incompany nascholing geheel op maat! Neem contact op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid. Voorwaarden zijn van toepassing. Schrijf je in voor deze nascholing!

€275

PRPP@Work (2023)

Aristo Utrecht Brennerbaan 150, Utrecht, Nederland

Cursusdatum maandag 24 april en maandag 5 juni 2023, van 09.30 - 17.00 uur Voor PRPP Assessment geschoolde ergotherapeuten De PRPP@Work is een specifieke toepassing van de PRPP, uitgevoerd op de werkplek van de cliënt. Er zijn meerdere oorzaken waarom deelname aan het arbeidsproces beperkt is of dreigt te worden. Hierbij valt onder meer te denken aan een verworven hersenletsel, een progressief neurologische aandoening of ziekte. Het in kaart brengen van de mogelijkheden en beperkingen voor het weer/nog kunnen werken is van grote waarde voor zowel de cliënt, diens werkgever (denk ook aan de Wet Verbetering Poortwachter) en binnen de letselschade. Voor ergotherapeuten die PRPP Assessment geschoold zijn en in de praktijk toepassen, biedt Ergologie in samenwerking met Esther Jansen van Hersenherstel (mede-ontwikkelaar van de nederlandstalige PRPP@Work) een 2-daagse scholing aan om met de PRPP@Work te leren werken. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van Ergologie, zie de link hieronder.

€1035
Translate »