Nieuws:

LET OP: Het board PRPP Interventie: Inhoudelijke vragen is alleen zichtbaar als je bent ingelogd op het forum én als je PRPP Interventie geschoold bent!

Main Menu

Onderzoek intra-beoordelaarsbetrouwbaarheid van de PRPP bij Parkinson

Gestart door Bianca, 17 juni 2013, 19:53 PM

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bianca


Het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan het onderzoek!


Beste collega ergotherapeut,

Binnen de ergotherapeutische behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson is het in kaart brengen van het handelen een belangrijke stap. Er bestaat echter geen meetinstrument specifiek ontwikkeld om het handelen bij mensen met de ziekte van Parkinson in kaart te brengen.
De 'Perceive, Recall, Plan en Perform' (PRPP) systeem van taakanalyse is een meetinstrument dat door veel ergotherapeuten wordt gebruikt. De PRPP brengt het handelen in kaart en identificeert de informatieverwerkingstrategieën die het handelen bevorderen of belemmeren. Echter op dit moment is er slechts beperkte informatie beschikbaar over de betrouwbaarheid van de PRPP bij mensen met de ziekte van Parkinson.

In 2012 heeft een onderzoek naar de inter-beoordelaarsbetrouwbaarheidsonderzoek van de PRPP bij mensen met de ziekte van Parkinson plaatsgevonden. Dit onderzoek wordt opgevolgd door een onderzoek naar de intra-beoordelaarsbetrouwbaarheid.
In het intra-beoordelaarsbetrouwbaarheidsonderzoek worden de deelnemende ergotherapeuten gevraagd om 4 video's, met daarop mensen met de ziekte van Parkinson die een betekenisvolle activiteit uitvoeren, te observeren en te scoren met behulp van de PRPP. Dit zal gebeuren in twee rondes. De eerste ronde vindt plaats begin juli en de tweede ronde zal plaatsvinden begin september. Het is belangrijk dat u voor beide rondes beschikbaar bent. Er zullen ongeveer 40 ergotherapeuten deelnemen aan dit onderzoek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Bianca Rouweler, ergotherapeut en junior-onderzoeker bij het lectoraat Neurorevalidatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), in opdracht van Ingrid Sturkenboom en Esther Steultjens. Doormiddel van dit onderzoek wordt meer inzicht verkregen in de intra-beoordelaarsbetrouwbaarheid van de PRPP bij mensen met de ziekte van Parkinson. De resultaten van het onderzoek helpen in de onderbouwing van de PRPP als meetinstrument om het handelen in kaart te brengen bij mensen met de ziekte van Parkinson.

Een informatiebrief met meer informatie is als bijlage bijgevoegd. Mocht u meer informatie willen hebben of heeft u nog vragen, dan kunt u die gerust stellen via het volgende emailadres: b.rouweler@grootklimmendaal.nl

Aanmelden voor het onderzoek
Bent u enthousiast geworden over deelname aan dit onderzoek en wilt u bijdragen aan de onderbouwing van de PRPP als meetinstrument bij mensen met de ziekte van Parkinson? U kunt zich aanmelden voor dit onderzoek door een email, met de onderstaande informatie, te sturen naar: b.rouweler@grootklimmendaal.nl


Naam:
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Telefoon nummer:

Deelgenomen aan het inter-beoordelaarsbetrouwbaarheidsonderzoek:    Ja      Nee


Ik hoop op uw deelname aan dit onderzoek. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Bianca Rouweler

Junior-onderzoeker
Lectoraat Neurorevalidatie
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)

Bijlage: Informatiebrief