Nieuws:

LET OP: Log in op het forum om alle inhoudelijke onderwerpen te kunnen lezen!
Kijk hier voor meer informatie: https://www.prpp.nl/forum/index.php?topic=95.msg216#msg216

Main Menu

Gezocht: ParkinsonNet ergotherapeuten geschoold in PRPP-interventie/CRT

Gestart door Praktijkonderzoek.HAN2020, 02 november 2020, 20:12 PM

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Praktijkonderzoek.HAN2020

Beste ergotherapeuten,

Wij zijn laatste jaar ergotherapie studenten van de HAN University of Applied Science. In opdracht van Ingrid Sturkenboom (ergotherapeut en onderzoeker Radboudumc) doen wij onderzoek naar het professioneel redeneren van ergotherapeuten. Hierbij richten wij ons op het kiezen van interventies in de behandeling van problemen in de toegepaste cognitie bij parkinsonpatiënten. 

In de huidige richtlijn Ergotherapie bij Parkinson worden weinig handvatten gegeven voor het kiezen van passende interventies bij problemen in de toegepaste cognitie. Uit recent onderzoek blijkt dat ergotherapeuten hier meer behoefte aan hebben. 
Op dit moment werkt de opdrachtgever aan een handreiking voor cognitieve strategietraining ter aanvulling op de huidige behandeling van parkinsonpatiënten. Om deze handreiking verder te ontwikkelen is het van belang dat in kaart wordt gebracht hoe ergotherapeuten redeneren in hun keuze tot interventies. 

Om het professioneel redeneren in kaart te brengen zijn wij op zoek naar ergotherapeuten die geschoold zijn in de PRPP-interventie en/of de CRT en minimaal 1,5 jaar aangesloten zijn bij ParkinsonNet. Elke deelnemer zal gevraagd worden aan één onlinefocusgroep deel te nemen, waarin videocasuïstiek besproken zal worden.

Voldoet u aan de voorwaarden en zou u willen deelnemen aan dit onderzoek om de behandeling van parkinsonpatiënten te verbeteren? Dan kunt u contact met ons opnemen door te mailen naar ergo.po.groep14@gmail.com. Wij zullen u aanvullende informatie over het onderzoek toesturen en eventuele vragen beantwoorden.

Wij kijken uit naar uw reactie!

Met vriendelijke groeten,

Marinka Blankenburgh
Sam Dingemans
Sanne Hartog
Jelmer Weel