Nieuws:

LET OP: Het board PRPP Interventie: Inhoudelijke vragen is alleen zichtbaar als je bent ingelogd op het forum én als je PRPP Interventie geschoold bent!

Main Menu

PRPP Interventie in 2020!

Gestart door PRPP.nl, 24 augustus 2020, 19:48 PM

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

PRPP.nl

PRPP Interventie cursus - NL - november 2020

Cursus data: 9 t/m 13 november 2020
5-daagse cursus
Cursusbedrag € 1.270,-
Locatie Tilburg
Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks contact opnemen met Libra via: https://www.libranet.nl/service-menu/nieuws/prpp-interventie-cursus-bij-libra/

PRPP
De PRPP Interventie is onderdeel van het PRPP systeem van taakanalyse en interventie, een generieke methode die is ontwikkeld in Australië voor het vastleggen en verbeteren van het dagelijks handelen van mensen met problemen in de informatieverwerking en gebaseerd op het Australische Occupational Performance Model. De PRPP analyseert en verbeterd het handelen vanuit het proces van informatieverwerking en maakt gebruik van de principes van cognitieve strategietraining (Chapparo & Ranka, 2015). Naast de fase van diagnostiek (Assessment) voorziet het PRPP-systeem in een behandelmethodiek voor cognitieve strategietraining passend bij taakgericht oefenen (Interventie). Deze methodiek is gebaseerd op kennis van, en theorieën over strategieën van informatieverwerking, leerprincipes en dagelijks handelen. De methodiek maakt gebruik van systematische instructie om specifieke strategieën tijdens het handelen te leren toepassen. De PRPP Interventie kan bij alle doelgroepen in iedere activiteit en in iedere context toegepast worden.
Het doel van de PRPP Interventie is:
- het verbeteren van het gebruik van strategieën van informatieverwerking tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten
- het verhogen van de taakbeheersing
De verwachte uitkomst:verbeterde uitvoering van alledaagse activiteiten die nodig/gewenst zijn. Het succes van de interventie wordt bepaald door een toegenomen uitvoering van activiteiten en toegenomen inzet van cognitieve strategieën hierbij (gemeten met PRPP Assessment Fase 1 en 2).
De PRPP Interventie staat beschreven in de ergotherapierichtlijn CVA.

Cursus
De PRPP Interventie cursus wordt sinds 2018  in het Nederlands gegeven en is gebaseerd op de originele Engelstalige PRPP intervention course zoals grondleggers Chris Chapparo en Judy Ranka wordt gegeven.De cursus wordt door Nederlandse docenten met verschillende achtergronden aan de hand van Nederlandse casuistiekvoorbeelden gegeven. De PRPP interventie is geschikt voor gebruik bij iedere doelgroep. In de cursus leer je werken met de PRPP interventieplanner die je op een gestructureerde wijze alle behandelbesluiten laat nemen voor gepersonaliseerde, taakgerichte cognitieve strategietraining. Dit sluit aan bij de beschikbare wetenschappelijke kennis over de effectiviteit van cognitieve revalidatie door ergotherapeuten gericht op het verbeteren van het dagelijks handelen. De cursus biedt de uitgebreide mogelijkheid theoretische kennis over cognitieve strategietraining praktisch te leren toepassen op verschillende casussen waaronder voorbeelden uit je eigen praktijk. Aan het eind van de 5-daagse cursusdagen gaven cursisten aan het geheel een zeer goede beoordeling.

De cursus kan alleen worden gevolgd door ergotherapeuten die de PRPP Assessment cursus gevolgd hebben en de PRPP in de praktijk toepassen. Dit vanwege het bekend zijn met de 35 definities van toegepaste cognitieve strategieën van informatieverwerken en de onderligende theorieën over betekenisvol dagelijks handelen.

Reacties cursisten:
- "Goede afwisseling tussen theorie en praktijk.Veel oefenen, onderbouwd keuzes maken."
- "Praktisch na Assessment verder kunnen denken richting mogelijkheden van interventie."
- "Variatie in werkvormen, de docenten zijn deskundig en flexibel."
- "Goed opgebouwde cursus, praktisch, nieuwe inzichten direct toepasbaar."
- "Dit is eigenlijk de basis voor iedere ergotherapeut."


Deelname
Om deel te nemen aan deze cursus moet je aan het volgende voldoen:
- je bent een ergotherapeut
- je hebt de de PRPP Assessment cursus gevolgd
- je past de PRPP in de praktijk toe