Nieuws:

LET OP: Het board PRPP Interventie: Inhoudelijke vragen is alleen zichtbaar als je bent ingelogd op het forum én als je PRPP Interventie geschoold bent!

Main Menu

Recente berichten

#91
Scholing / Lees dit eerst: Cursussen
Last post by PRPP.nl - 22 december 2010, 13:59 PM
Wij krijgen regelmatig vragen over data van nieuwe PRPP cursussen.
Voor de duidelijkheid daarom het volgende:

  • PRPP.nl organiseert geen PRPP Assessment (basis) of Intervention (vervolg) cursussen (alleen nascholing en informatiebijeenkomsten).
  • De PRPP Assessment cursus wordt aangeboden door Ergologie, 2x per jaar regulier en 1x incompany.
  • De PRPP Interventie cursus wordt vanaf 2019 aangeboden door Ergologie, 2x per jaar regulier en 1x incompany.
  • Alle bekende cursusdata staan vermeld op de homepage bij cursusdata. Staat jou gewenste cursus er niet bij? Dan is er dus helaas nog geen nieuwe cursusdatum bekend. Als je lid bent van dit forum krijg je automatisch bericht over nieuwe cursusdata.

We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Jochen en Remco
#92
Algemene vragen / Re:PRPP en Parkinson
Last post by Jochen Bilderbeek - 10 november 2010, 14:54 PM
Ik heb het nooit gedaan, maar kan me voorstellen dat het wel kan.
Ik heb alleen niet de ervaring dat mensen met Parkinson in hun dagelijks handelen 'rare' dingen doen die je moeilijk kan verklaren en dus goed kan analyseren met de PRPP.

Kan je een voorbeeld geven van een cliënt?
#93
Algemene vragen / PRPP en Parkinson
Last post by isturkenboom - 01 november 2010, 14:46 PM
Ik overweeg gebruik van de PRPP binnen onderzoek bij mensen met de ziekte van Parkinson. Graag zou ik ervaringen horen/ in contact komen met mensen die de PRPP gebruikt hebben bij Parkinson.
#94
Beste Iris,
Interessante vragen.
1. Ik denk dat je tweede vraag over Stage 1 scoren in relatie tot mate van zelfstandigheid door Jochen voldoende beantwoord is? Op zich kan je per cliënt bepalen (in overleg met cliënt, cliëntsysteem) welk percentage er minimaal behaald moet worden. Op het moment dat er bijvoorbeeld ondersteuning kan zijn bij het uitvoeren van een deelstap (bv. transfer) zou het kunnen dat iemand minder dan 100 % scoort, maar wel zelfstandig scootmobiel kan rijden. Je kan ervoor kiezen om deze stap weg te laten of bijvoorbeeld te zeggen dat er geen 100 % maar 90 % gescoord moet worden. Deze mogelijkheid/dit principe is te generaliseren naar andere taken en of rollen.

2. Voor wat betreft het gebruik van de PRPP bij chronische pijn, chronische vermoeidheid, stress, depressie en burn-out...
Er is in principe wel sprake van een verstoring in de informatieverwerking. Je zou dus kunnen zeggen dat je er iets mee kan met de PRPP. Ik heb je vraag even laten bezinken en moet zeggen dat ik het erg lastig vindt om te zeggen of je er in de praktijk iets mee kan. Ik denk met name aan problemen op het gebied van aandacht, concentratie, moduleren, belemmeringen herkennen, organiseren, doorgaan, volharden,...). Verstoringen in deze processen zullen zeker invloed hebben op het uitvoeren van arbeid gerelateerde werkzaamheden.
Ik kan me echter voorstellen dat als je deze persoon op een fiets of in een auto in het verkeer zet, hij of zij wel adequaat (en veilig) zal handelen/reageren.

Ik zie zelf regelmatig cliënten met problemen op basis van chronische pijn. Op dit moment zou ik de PRPP niet bij deze cliënten kunnen toepassen.
Op het moment dat iemand zelf aangeeft dat hij of zij zodanige symptomen beschrijft dat deze volgens jou matchen met NAH dan kan het de moeite waard zijn om een PRPP-observatie te doen op de plek waar de problemen worden ervaren. Als dat echt niet lukt kan je eventueel de interview-vorm van de PRPP afnemen.

Conclusie; voor de door jou beschreven doelgroep lijkt mij de PRPP geen dusdanige meerwaarde. Voor jezelf als ergotherapeut echter; hele grote meerwaarde. Iemand beschreef de PRPP onlangs als "het ei van Columbus" voor ergotherapeuten, ik sluit me hierbij volledig aan!

Ben je hiermee iets verder gekomen?
Groeten, Remco
#95
Hey Iris! Welkom hier!

Je eerste vraag vind ik lastig, heb er geen ervaring mee. Ik denk dat je bij die doelgroep zeker stage 1 kan gebruiken om het functioneren (mogelijk niet op taak, maar eerder op rol niveau) meetbaar te maken. Stage 2 lijkt me lastiger omdat ik me afvraag in hoeverre processen van informatieverwerking de grootste rol spelen in het minder goed functioneren. Ben benieuwd hoe anderen hierover denken.

Je 2e vraag:
Over het algemeen kan je zeggen dat als iemand meer dan 85% scoort hij dan veilig en zelfstandig is. In enkele uitzonderingen klopt dit niet (als bv er maar 1 fout wordt gemaakt maar dat die wel cruciaal is voor veiligheid), maar als een cliënt die score haalt dan heb ik eigenlijk altijd het gevoel dat het veilig is.
Je gebruikt stage 1 zeker ook om gerichter aan problemen te kunnen werken, maar daarvoor wil je wel weten waarom die deelstap een probleem is (analyse in stage 2).

Heeft iemand van jullie de cursus gedaan? Of zijn jullie het van plan?

Jochen
#96
Hallo,

Binnen de eerstelijns praktijk waar ik werkzaam ben behandelen wij o.a. mensen met chronische pijn/vermoeidheid, stress, depressie en burn outs. In princiepe behandelen wij vanuit onze praktijk en niet op de werkplek zelf (bij re-integratie bijv.) Wij twijfelen of de PRPP toepasbaar is bij deze doelgroep. Hebben jullie ervaring hiermee?

Daarnaast vragen wij ons het volgende af;
Bij het scoren van deelstappen binnen een bepaalde activiteit (bijvoorbeeld scootmobiel rijden), is er dan een bepaald percentage wat de client moet halen om de activiteit zelfstandig te kunnen uitvoeren? Of is het puur om gerichter te bepalen aan welke deelstappen gewerkt zou moeten worden om de activiteit te kunnen uitvoeren?

Wij hopen dat jullie ons kunnen informeren,

met vriendelijke groet,

Iris Dekker
#97
PRPP.nl / Inloggen noodzakelijk voor pla...
Last post by PRPP.nl - 13 oktober 2010, 15:31 PM
Beste bezoeker,

Ivm ongewenste berichten (spam) is het helaas niet mogelijk om berichten te plaatsen zonder eerst in te loggen.
Ook zal je lidmaatschap eerst moeten worden goedgekeurd door ons (dit gebeurt doorgaans nog dezelfde dag) voordat je een bericht kunt plaatsen.

Jochen en Remco
PRPP.nl
#98
PRPP.nl / PRPP.nl in de publiciteit
Last post by PRPP.nl - 11 oktober 2010, 17:04 PM
Op 16 september j.l werd PRPP.nl al genoemd in het E-Nieuws van Ergotherapie Nederland en nu krijgt PRPP.nl ook nog wat aandacht in het Ergotherapie Magazine van oktober 2010.
Uiteraard hopen we op veel reacties en actieve bezoekers van het forum en de workshop!

Het PRPP.nl team
#99
Algemene vragen / Re:PRPP-gebruik...
Last post by Mariska - 01 oktober 2010, 14:49 PM
1.Juli 2010
2. nog niet, zo goed als zeker volgend jaar.
3. Verpleeghuis (met veel verschillende doelgroepen) en 1e lijn.
4. Met name CVA en NAH, ook wat "gewone" revalidanten met vermoeden van vergeetachtigheid
5. handige manier van aantekingen maken/observeren en scoren heb ik nog niet gevonden
6. per casus anders, gelukkig heb ik een collega die ook de cursus heeft gedaan
7. Tuurlijk
#100
Algemene vragen / Re:PRPP-gebruik...
Last post by PRPP.nl - 29 september 2010, 11:33 AM
Reactie van EllenERgo.

Hallo Remco,
1. 12t/m 16 juli
2. nee (nog niet). Misschien volgend jaar?
3. VRijgevestigde ergotherapeut. Eigen praktijk
4. Ik hoor de hele tijd Chris zeggen ; practice practice practice....ik heb er alleen nog géén afgenomen. Dit is niet prettig natuurlijk.
5.nog niet te zeggen
6. nog niet te zeggen
7. Ja zeker!!!

(Van je andere vraag heb ik een apart topic gemaakt)