Nieuws:

LET OP: Het board PRPP Interventie: Inhoudelijke vragen is alleen zichtbaar als je bent ingelogd op het forum én als je PRPP Interventie geschoold bent!

Main Menu

Recente berichten

#11
Beste Liset,
Als het goed is heb je het DPS gemaild gekregen na de cursus.
Als dat niet zo is, neem dan contact op met Ergologie.

Jochen
#12
Dag,
Ik begreep dat er een PRPP scoreformulier in de vorm van excellbestand moet zijn, waarbij de scores digitaal ingevuld kunnen worden en ook de %-scores automatisch berekend kunnen worden.
Waar kan ik deze vinden? ik zie alleen de .pdf-bestanden die niet invulbaar zijn.
m.v.g. Liset Grootentraast
#13
Algemene vragen / PRPP interview afnemen
Last post by NaomiB - 12 maart 2019, 20:54 PM
Omdat ik en mijn collega's het soms lastig vinden om een passende observatietaak te vinden (vooral werkgerelateerd) zijn wij ons aan het verdiepen in het afnemen van de PRPP als interview. Het lijkt ons echter nogal lastig, ook met behulp van de documenten/voorbeeld vragen die hier al op de site staan. Vooral het stellen van begrijpelijke vragen (doelgroep NAH). Wie heeft er al ervaring mee opgedaan en kan ons wat tips en truucs geven? Wat is wel en niet handig om te doen?
#14
Algemene vragen / Onderzoek naar gebruik PRPP bi...
Last post by PRPP.nl - 01 november 2018, 16:22 PM
Deelnemers gezocht voor een online onderzoek over de implementatie van het PRPP Assessment bij de behandeling van mensen met een verhoogd valrisico.

Het doel van het onderzoek is om te achterhalen wat er goed gaat bij de implementatie van de PRPP en tegen welke barrières ergotherapeuten aanlopen bij het gebruik van de PRPP bij valpreventie, zodat de implementatiestrategie hiervan eventueel verbeterd zou kunnen worden. Ik ben daarom zowel geïnteresseerd in PRPP geschoolde therapeuten die weinig of gedeeltelijk met de PRPP werken als therapeuten die dit veelvuldig of volledig doen.

Via deze link komt u bij meer informatie en de online vragenlijst die u tot 1 januari 2019 op ieder moment van de dag kunt invullen op een computer of smartphone: https://maastrichtuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6KEXPj3IUofF6oB

Wanneer u de vragenlijst volledig heeft ingevuld ontvangt u na afronding van het  onderzoeksrapport (verwacht rond augustus 2019) een certificaat van deelname dat u kunt indienen in het kwaliteitsregister.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw deelname.

Met vriendelijke groet, Anneke Telleman,
Ergotherapeut en student Health Education and Promotion aan de Universiteit van Maastricht.
#15
Ik kan me wel voorstellen dat je iets wilt zeggen over trainbaarheid. Zelf zou ik dat niet enkel met de PRPP descriptoren kunnen. Maar Misschien kan ik hierop worden aangevuld:
Als client geen fouten meer bij zichzelf kan opmerken (geen Energent inzicht, Crosson), dan kan je alleen middels foutloos leren trainen. Inderdaad zonder zelf instructies kunnen onthouden, maar iemand is wel te trainen. En dan alleen in de routine matige aspecten van een taak.
Alleen een ander bijkomend punt is wel dat iemand niet zelfstandig thuis kan wonen. Ik gebruik daar ook de ACLS voor, om inzicht te verschaffen in cognitieve level.

Ik vind het heel waardevol om verschillende instrumenten naast elkaar te gebruiken. Zodat je zo goed mogelijk kan aansluiten bij wat een cliënt kan.
#16
Leuk, in het Zonnehuis is het voor mij en Jochen in 2008 allemaal gestart rondom de PRPP :-)

Je hebt je vraag wel wat verduidelijkt. Het roept alleen wel weer nieuwe vragen op.
Als ik probeer de situatie te vereenvoudigen kom ik op het volgende; Ik vraag me af wat de trainbaarheid te maken heeft met terugkeer naar huis na heupfractuur?
Wat verandert er voor het (al dan niet zelfstandig) thuis functioneren na revalidatie van heupfractuur? Die pre-heupfractuur cognitieve klachten die bestonden toch al? Dus die blijven bestaan. Hoe redden deze mensen zich voor dat zij hun heup braken?

Dus mijn wedervraag, zoals hierboven al benoemd:
Wat verandert er voor het thuis functioneren in de periode tussen heupfractuur: revalidatie: terugkeer naar huis?

(Vind je het goed om je vraagstuk op deze manier 'te fileren'?)
#17
Hallo allemaal,
Is er iemand die gebruik maakt van de PRPP@Work? Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen ermee. Of gebruikt iemand de gewone PRPP als observatie van iemands handelen op de werkvloer?
Kortom werk je in de arbeidsrevalidatie en maak je gebruik van de PRPP dan kom ik graag met je in contact!

Groeten, Esther Jansen
#18
Scholing / PRPP Assessment cursus in Noor...
Last post by PRPP.nl - 28 augustus 2018, 16:41 PM
In november van dit jaar zijn Chris Chapparo en Judy Ranka, de ontwikkelaars van het PRPP-systeem, 2 weken in Noorwegen.
Ze geven dan een Assessment en Intervention cursus.

Dus heb je een collega die het niet gelukt is om in te schrijven voor de Nederlandse cursussen in 2019, dan is dit hun kans!
Kijk hier voor meer informatie en inschrijven: https://www.ntnu.edu/continuing-education/pprp-assessment

De kosten voor deze cursus zijn omgerekend maar €616!
#19
Bedankt voor je reactie Remco!

Zij kent de PRPP van het Zonnehuis in Vlaardingen.
Sorry ik was niet zo duidelijk. Het gaat om patiënten met een heupfractuur die moeten gaan revalideren. Regelmatig zijn er bij hen al cognitieve stoornissen aanwezig en bij sommige is er ook een diagnose als dementie bekend. Er moet dan een keus gemaakt worden of iemand trainbaar genoeg is voor GRZ of dat iemand voor een screeningsplek moet vanwege de cognitieve stoornissen of zelfs naar een langdurig verblijf, omdat de patiënt onvoldoende 'trainbaar' is. Het doel van de GRZ is dan inderdaad om uiteindelijk weer naar huis te kunnen.

Voorheen keek ik met name of de patiënt instructies opvolgt en vast kan houden. Maar ook of een patiënt de deelstappen binnen een taak enigszins weet en problemen kan oplossen.
Ik hoop dat het nu iets meer duidelijk is.
#20
Hoi Janneke, goed dat je je vraag hier hebt neergezet. Tot nu toe ietwat weinig reacties maar dat komt vast door de vakantie-periode ;-)

Leuk dat de SOG je vraagt hiervoor, speelt dit op neurologie?
Op welke werkplek had zij kennisgemaakt met het PRPP als instrument?

Verder vraag ik me af; hoe bracht je tot nu toe 'de trainbaarheid in kaart' in relatie tot wel/niet GRZ?
Is het doel na GRZ over het algemeen; weer (zo) zelfstandig (mogelijk) naar huis?

Dus dan wordt vervolgens de vraag;
Welke gegevens verkregen uit PRPP-assessment kunnen bijdragen aan de verwachte mate van trainbaarheid en herstel na cva (?) in verband met al dan niet indicatie voor GRZ?

Helaas heb ik geen kant-en-klaar antwoord voor je.

Cruciaal lijkt me in ieder geval;
- Taken observeren welke de juiste mate van moeilijkheid hebben (op het grensvlak tussen 'net te doen' en 'net te moeilijk'). Alleen dan weet je vrijwel zeker dat cliënt wat hoger niveau cognitieve processen zal moeten inzetten. En dat zijn inderdaad allerlei processen uit Plannen en Herinneren.

Ik ben dus nog erg benieuwd hoe je de inschatting tot nu toe maakte, welke gegevens verzamelde je om een uitspraak te doen over wel of niet GRZ? Kijk je daarbij bijvoorbeeld ook nog naar spontaan herstel in de 1e dagen of weken, als indicator?

Benieuwd naar je antwoord, wellicht kunnen we op deze manier dit topic wat leven inblazen. Reacties van andere ergotherapeuten in ziekenhuizen die met vergelijkbare vraagstellingen te maken hebben zijn meer dan welkom!