Over PRPP.nl

PRPP.nl is een idee en initiatief van Jochen Bilderbeek en Remco Klopper en heeft de persoonlijke goedkeuring en ondersteuning van Chris Chapparo en Judy Ranka.

Remco en Jochen
… zijn beide werkzaam als ergotherapeut.

jochenJochen is mede-eigenaar van ergotherapiepraktijk Emergo in Lansingerland. Hij werkte daarvoor voor Stichting Laurens, locatie Stadzicht in Rotterdam. Hij hield zich daar vooral bezig met 1elijns ergotherapie en het toepassen van de PRPP bij dementerenden op de observatieafdeling.

Als geregistreerd PRPP-assessment docent geeft hij post-hbo onderwijs tijdens de PRPP-Assessment cursus (voor Ergologie) en nascholingen.

 

remcoRemco werkt bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) in Den Haag, zowel in de 1e lijn als intramuraal.

Ook Remco is geregistreerd PRPP-assessment docent en geeft post-hbo onderwijs aan ergotherapeuten tijdens de PRPP-assessment cursus (voor Ergologie) en nascholingen.

Ze werkten eerder samen in verpleeghuis Het Zonnehuis in Vlaardingen waar zij begonnen zijn met het werken met de PRPP.
In juli 2008 volgden ze samen de Assessment Course in Amsterdam waarna zij vol enthousiasme met de PRPP zijn gaan werken. Ze schreven het artikel: “PRPP op een stroke unit in het verpleeghuis” (te vinden onder Documenten)wat in november 2009 verscheen in het Ergotherapie Magazine.
In juli 2009 volgde Jochen de Intervention Course in Zwitserland, Remco volgde deze in november 2011 in Amsterdam.
Zowel Remco als Jochen volgden de Engelse Assessment en Interventiecursus (gegeven door Chris en Judy) opnieuw in juni 2013, februari 2017 (Assessment) en september 2015 (Intervention).

Informatie voorziening
In 2009 leek het alsof in Nederland nog weinig gewerkt werd met de PRPP terwijl er toch al een flink aantal ergotherapeuten (destijds meer dan 100) de cursussen hebben gevolgd. Nederlandse informatie over de PRPP was nauwelijks beschikbaar.
Omdat Jochen en Remco overtuigd zijn van de kracht van de PRPP wilden ze daarom zorgen voor meer informatie en bekendheid over de PRPP en de reeds geschoolde ergotherapeuten ondersteunen in het werken met de PRPP.
In februari 2010 werd er geprobeerd een artikel over de PRPP te plaatsen op Wikipedia, toen dat niet lukte kwam het idee om dan zelf maar een nieuwe website te maken die geheel in het teken zou staan van de PRPP. Zo gezegd zo gedaan…

PRPP.nl
Na een aantal brainstormsessies en een goed gesprek met Chris Chapparo en Judy Ranka in juli 2010 is er begonnen met het opzetten van PRPP.nl. Op 1 september 2010 ging PRPP.nl officieel online.
Inmiddels is PRPP.nl uitgegroeid tot dé plek voor PRPP geschoolden en geïnteresseerden.
De website is de Nederlandse bron voor algemene informatie over het instrument. De laatste informatie over scholingen (zowel in Nederland als daarbuiten) is beschikbaar. PRPP gerelateerde artikelen, nieuwsberichten en ook een forum maken allemaal onderdeel uit van de website.

Scholing
Behalve informatie verzorgt PRPP.nl ook PRPP Assessment nascholing, zowel met open inschrijving als Incompany (geheel op maat).

Digitale PRPP Scoreformulier
Naast de website en de nascholing hadden Remco en Jochen nog meer ideeën om de PRPP meer op de kaart te zetten en het werken met de PRPP te vergemakkelijken. Chris en Judy lieten tijdens de cursus een eenvoudig Excel bestand zien waarmee je een radargrafiek kon maken. Daar zagen we meer potentie in en we gingen aan de slag met een digitaal scoreformulier waarin je na het invullen van de scores automatisch de grafiek kreeg. De ideeën daarvoor breidden zich steeds verder uit en sinds augustus 2012 is de digitale versie van het PRPP Scoreformulier (DPS), ontwikkeld door PRPP.nl, beschikbaar voor PRPP gebruikers. Het PRPP-systeem zelf is anno 2017 nog steeds in ontwikkeling en zo ook het DPS. In augustus 2017 verscheen een flink vernieuwde versie met nog meer functionaliteiten.

Bedrijfsgegevens

Handelsnaam: PRPP.nl

KvK nummer: 53710312

BTW: NL 850985651B01

Vestigingsadres: Oosterscheldestraat 80, 2652JG, Berkel en Rodenrijs

Telefoon: 06-81091084

Algemene voorwaarden

Lees hier onze algemene voorwaarden.


Translate »