PRPP@Work

De PRPP@Work staat al jaren vermeld op onze Documenten pagina, (ter informatie dat deze bestaat) maar wordt in Nederland eigenlijk niet gebruikt. Dit vooral omdat er nog geen Nederlandse vertaling was. Daar is inmiddels verandering in gekomen. Esther Jansen-Polak verteld je er hieronder alles over:

Afgelopen maanden heb ik me, in het kader van een masterthesis Neurorevalidatie, verdiept in de mogelijkheid om de PRPP te gebruiken als onderdeel van de multidisciplinaire diagnostiek arbeidsbelastbaarheid van cliënten met een verworven hersenletsel. Hiervoor heb ik de PRPP@Work vertaald, geïmplementeerd en onderzocht bij cliënten, werkgevers, bedrijfsartsen en het multi-disciplinaire onderzoeksteam. De PRPP@Work bestaat uit een analyse van de functiebeschrijving, een interview met de werknemer, een interview met diens werkgever en een observatie van het handelen van de cliënt bij het uitvoeren van diens werkzaamheden op de eigen werkplek. Op deze manier krijg je een zeer waardevolle en betrouwbare duiding van de gevolgen het hersenletsel voor het kunnen werken. Zeker wanneer je de gegevens van de PRPP@Work koppelt aan de uitkomsten van de cliënt bij een neuropsychologisch onderzoek (NPO).

Er wordt momenteel gewerkt aan een na-scholing voor PRPP gecertificeerde ergotherapeuten. Het streven is om deze scholing in het 2021 aan te bieden (georganiseerd door Ergologie). Op het ergotherapie jaarcongres (maart 2021) geeft Esther Jansen-Polak, samen met Daphne de Witte- ter Horst (re-integratie coach bij Weustink en Partners) een workshop over de PRPP@Work en hoe de resultaten van de PRPP@Work ook gebruikt kunnen worden bij verdere re-integratie begeleiding.
Zie voor meer informatie ook www.hersenherstel.nl, daar staan ook haar contactgegevens voor als je meer informatie wilt!


 


 1. Inge Kieboom Beantwoorden

  Is er al meer bekend over de scholing?

  • Jochen Bilderbeek Beantwoorden

   Helaas nog niet.
   Gezien de huidige omstandigheden verwachten we dat de scholing pas in 2021 aangeboden kan gaan worden.
   Zodra we meer weten laten wat we dat weten via onze nieuwsbrief en de website.

 2. Dominique VdVeen Beantwoorden

  Hallo,
  ik kan geen PRPP@work document vinden, is hij weg dan?
  Alvast bedankt en fijne dag verder.

  • Jochen Bilderbeek Beantwoorden

   Ze hebben nooit online gestaan, alleen vermeld als zijnde dat het bestaat. Omdat de scholing om de PRPP@Work te gaan gebruiken nog in ontwikkeling is komen de bijbehorende documenten dan ook pas ter beschikking (en vooralsnog alleen voor degenen die de cursus PRPP@Work volgen).

Laat een reactie achter

*

Translate »